Hizmet yolunda görev değişikliği

Salih Sedat Ersöz

Ak Parti Konya İl Başkanlığı için başlayan yarış nihayetlendi ve Genel Merkezce, Musa Arat İl Başkan adayı olarak belirlendi. Genel Merkezin kongreye aday olarak gidileceğini belirlediği ismin, İl Başkanı olacağı da kesin…

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Genel Başkan ve Başbakan olduğu dönemde, 2009 yılının sonunda yapılan kongrede Konya İl Başkan adayı olarak belirlenen Faruk Dügen’in karşısına Mustafa Çevik ikinci aday olarak çıkmış, Başbakan’ın ve Genel Merkezin kararına rağmen İl Başkanı seçilmişti. Ancak daha sonra Genel Merkez bu seçimi tanımamış, Mustafa Çevik’in istifasını istemiş, Çevik’te kendisi ile çalışmak istenmemesi üzerine istifa etmek zorunda kalmıştı.

Bu gelişmeden sonra Genel Merkez tarafından 2010 yılının Ocak Ayı içinde Ahmet Sorgun Konya İl Başkanlığı görevine getirilmişti. O tarihten itibaren Ahmet Sorgun Konya İl Başkanlığı görevini bugüne kadar başarı ile yürütmüş ve kendisinin başkanlığında girilen her seçimden bir önceki seçimlere nazaran daha büyük oy oranı ile çıkılmıştı.  

Ahmet Sorgun; Konya Büyükşehir Belediyesi’nde uzun süre beraber çalıştığımız, kendisini yakından tanıdığım bir kardeşimdir.  Ahmet Sorgun denilince; mütevazı oluşu, samimiyeti ve makam, koltuk hırsı olmayan hesapsız hizmet adamlığı ilk akla gelen özellikleridir. Bunların dışında dürüstlüğü, dış görünüşünün içinin aynası olması, inançlı, ihlaslı bir mü’min olma özelliklerini taşıması ve düzgün yaşantısı da kendisini tarif eden en büyük özelliklerdir.

Ahmet Sorgun İl Başkanlığı görevine getirildiği zaman yazdığım bir yazıda, her haliyle mükemmel olmasına rağmen yapısının siyasete uygun olmadığını kaleme almıştım ama 5 yıllık süre içinde yaptığı başarılı çalışmaları ile beni yanılttı. Ahmet Sorgun kardeşim, gerek Belediye’de gerekse hukuk alanında yaptığı üstün hizmetlerini siyasi sahaya da yansıtmasını bildi ve 5 yıllık süre içinde büyük başarıları yanında, ismini ve ekibini hiçbir şaibeye karıştırmadan görevini tamamladı.

İl Başkanlığına tekrar aday olmayacağını açıklaması kendi kararı ile mi, yoksa Genel Merkez kararı ile mi oldu bilmiyoruz ama Ahmet Sorgun’un 6 ay sonra yapılacak genel seçimlerde milletvekili adayı olacağı kesin görünüyor. Kendisi ve Konya’mız için hayırlara vesile olur İnşaallah…

Ahmet Sorgun’dan sonra İl Başkanı olacak olan ve tek aday olarak ismi açıklanan Musa Arat, Sorgun’un yardımcısı olarak görev yapan teşkilatçılıkta tecrübeli bir isimdir. Ahmet Sorgun’un ekibinde hem de uzun süre çalışan bir isim gerek zihniyet olarak, gerek yaşantı olarak gerekse icra yönünden mutlaka olumludur diye düşünüyorum. Bu özellikleri itibariyle olumsuz olsa idi, Ahmet Sorgun bu kadar uzun süre beraber çalışmazdı. Zira Ahmet Sorgun’un çalışma arkadaşlarında aradığı özellikleri çok iyi biliyorum.

Şu kadarı var ki, Musa Arat Başkan Yardımcılığında gösterdiği başarılı çizgiyi, İl Başkanlığında da yakalayabilecek mi? Onu şimdiden kimse bilemez. Bazı şeyler yaşanarak görülür. Musa Arat’ın başarısı kendisi ile beraber kuracağı ekibine de bağlıdır.

Onun için ekibine alacağı isimler çok önemli olacaktır. Ahmet Sorgun’un yaptığı gibi; güvenli, dürüst, şaibesiz, ileriye dönük hırsı ve beklentisi olmayan, yaşantıları düzgün ve menfaat için değil, hesapsız olarak sadece hizmet için gayret edecek ve kimseye tepeden bakmayacak isimleri tercih edeceğine inanıyorum. Ahmet Sorgun’un İl Başkanlığı imtihanı sona ermiş, bundan sonra bu büyük sorumluluk Musa Arat kardeşimize tevdi edilmiştir. Bu, hizmet yolunda bir görev değişikliğidir. Bir süre sonra da bir başkası bu görevi devralacaktır. Önemli olan, arkada hoş bir sadâ bırakabilmektir. 

Samimiyet ve ihlas ile yola çıkan kimseye Allah yardım eder. Musa Arat kardeşimizin de bu niyetle yola çıktığına inanıyorum. Yeni görevinde kendisini tebrik ediyor, hizmet yolunda Yüce Allah’tan muvaffakiyetler diliyor ve hayırlı faaliyetleri için dualarımızda olacağını belirtiyorum. Hayırlı olsun, hayırlara vesile olsun İnşaallah… Sağlıklı ve mutlu kalınız efendim.      

NOT: Kanal 42 TV’de yayınlanan HASBİHAL programımda, bu haftaki konuğum TYB Konya Şube Başkanı M. Ali Köseoğlu kardeşim olacaktır. 28 Aralık Pazar günü saat 11.00’de canlı olarak yayınlanacak olan programda, M. Ali Köseoğlu kardeşimle kültür ve kültürel faaliyetler konusunda bir hasbihal yapacağız İnşaallah… Ayrıca 27 Aralık Cumartesi günü saat 11.00’de, geçen hafta Yakup Şafak hocamla yaptığımız Hasbihal, tekrar yayınlanacaktır. Dualarınızla birlikte sizleri de bekliyoruz efendim.