Hindistan'daki kömür madeninde göçük

Hayatını kaybedenlerin sayısı 16'ya yükseldi

PATNA (AA) - Hindistan'ın doğusundaki Jharkhand eyaletinde bir kömür madeninde dün meydana gelen göçükte hayatını kaybedenlerin sayısı 16'ya ulaştı.

Jharkhand eyalet polisi sözcüsü R.K. Malik, perşembe günü meydana gelen göçükte toprak altında kalan 23 işçiden 16'sının cesedine ulaşıldığını belirtti.

Malik, halen göçük altında bulunan 7 madencinin sağ olarak kurtulma şansının azaldığını ifade etti.

Bölgede etkili olan yoğun sis, kurtarma ekiplerinin madene girişini geciktirdi. Ekipler, madene ancak dün sabah girebilmişti.

Rajmahal Açık Ocak Madencilik Genel Müdürü S.K. Singh, yerel basında çıkan, madende 40 işçinin mahsur kaldığı yönündeki haberleri yalanlamıştı.

Başkent Yeni Delhi'nin bin 570 kilometre güneydoğusunda devlete ait maden, özel bir şirket tarafından işletiliyor. Ülkenin en fakir eyaletlerinden biri olan Jharkhand, Hindistan'daki en büyük maden depolarına sahip.







AA

Gündem Haberleri

İran’da mahsur kalan Pegasus uçağı 52 gün sonra Sabiha Gökçen’de alkışlarla karşılandı
Ankara İtfaiyesi Karıştı: Usulsüz Rapor İddiası ve Domatesli Protesto
İbrahim Tatlıses Taburcu Oldu: Miras Kararı Herkesi Şok Etti!
Maaş alamayan belediye işçilerinden Başkan İşçimenler’e tepki
OKUL DEĞİL DİJİTAL KALE