Hindistan'daki kasırga

Kasırgada ölenlerin sayısı 12'ye yükseldi

ANKARA (AA) - Hindistan'ın doğusunda dün etkili olan kasırgada hayatını kaybedenlerin sayısı 12'ye çıktı.

Hindustan Times'ın, yetkililerden yapılan açıklamaya dayandırdığı haberine göre, dün Orissa ve Andra Pradeş eyaletlerinin kuzey kesimlerinde etkili olan "Titli" kasırgasında, 12 kişi hayatını kaybetti.

Kasırgadan en çok etkilenen yerlerin Orissa'nın Ganjam ile Andra Pradeş'in Srikakulam bölgesi olduğu kaydedildi.

Yetkililer, kasırga nedeniyle enerji altyapısının hasar gördüğü Srikakulam'da, 4 bin 319 köye ve 6 kasabaya elektrik verilemediğini belirtti.

Orissa'nın Rayagada bölgesinde tren seferlerinin durduğu, Andra Pradeş'in çeşitli köylerine içme suyu temin eden kaynakların hasar gördüğü bildirildi.

Aralıksız devam eden yağışlar nedeniyle Ganjam, Gajapati ve Rayagada bölgelerinden geçen nehirlerde su seviyesinin, tehlike sınırının üzerine çıktığı uyarısı yapıldı.

Yetkililer, dün kasırgada ölen 8 kişinin, suda boğularak ya da çöken duvarların ve devrilen ağaçların altında kalarak hayatını kaybettiğini açıklamıştı.

Yetkililerin, 800'den fazla barınak kurduğu ve kasırga nedeniyle yaklaşık 300 bin kişinin güvenli bölgelere tahliye edildiği belirtilmiş, elektrik ve telefon kesintisinin yaşandığı çok sayıda kentte okullarda eğitime ara verilmişti.

Orissa'da 1999'daki kasırgada, 15 binden fazla kişi ölmüştü.

AA

Gündem Haberleri

Polat Alemdar'ın babası da ifade verdi
15 YAŞINDAKİ SALDIRGAN 10 ÖĞRENCİYİ YARALADI
300 Yıllık Sadabad Sarayı Restorasyonu Tamamlanıyor
Kurtlar Vadisi'nde Kazım Kaşifoğlu karakterini canlandıran oyuncu ifade verecek
Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Özfatura vefat etti