Hindistan'da emekli mareşal yolsuzluk iddasıyla gözaltında

Eski Hava Kuvvetleri Komutanı Tyagi'nin İtalyan firmasına verilen VIP helikopter ihalesi için rüşvet aldığı iddia ediliyor

YENİ DELHİ (AA) - Hindistan'da emekli Hava Kuvvetleri Komutanı Mareşal Shashindra Pal Tyagi, helikopter ihalesinde yolsuzluk yaptığı iddiasıyla gözaltına alındı.

Tyagi, Hindistan hükümetinin İtalyan savunma şirketi Finmecannicca bünyesindeki helikopter üreticisi AgustaWestland'dan aldığı 750 milyon dolar bedelindeki 12 VIP helikopterin tedarik sürecinde, ihaleyi İtalyan şirketin alması için rüşvet karşılığında nüfuzunu kullandığı ileri sürüldü.

Ayrıca Tyagi'nin yanı sıra kuzeni Sanjiv Tyagi ve Savcı Guatam Khatian da aynı suçlamayla gözaltına alındı.

Hindistan Federal Soruşturma Bürosundan (CBI) yapılan açıklamada, zanlıları yargılamak için elde yeterli delil olduğu belirtildi. CBI'nın yolsuzluk iddiasıyla daha önce de ifadesine başvurduğu Tyagi, ülkede yolsuzluğu önleme yasaları kapsamında yargılanan ilk kuvvet komutanı olacak.

Hindistan, AugustaWestland ile AW101 model helikopterlerin satın alınması için şubat 2010'da sözleşme imzalamıştı ancak şirketin Hintli asker ve siyasetçilere ihale için rüşvet verdiğine dair iddialar sonrası, Hindistan Savunma Bakanlığı ocak 2014'de sözleşmeyi tek taraflı feshetmiş, teslim alınan üç helikopter dışında kalan dokuz helikopter siparişini iptal etmişti.



AA

Gündem Haberleri

Kadıköy’de cami yetersizliği: Cemaat sokakta namaz kılıyor
Deprem Bölgesinde 14 Bin 202 Derslik Tamamlandı
"FAİZ DE YOK, SENET DE"
SGK, BDDK ve MEB’de kritik atama ve görevden almalar
Kante’yi karşılamak isteyen taraftarların çıktığı çardak çöktü