"Hijazz Project" müzikseverlerle buluştu

"CRR 4. Caz Şubatı" kapsamında düzenlenen konserde, Aşık Veysel'in "Kara Toprak" eserini kendi düzenlemeleriyle çalan grup, "Çember", "Tango Parodi", "İstanbul Şarkıları", "Bab-ı Esrar" gibi eserleri de müzikseverlerin beğenisine sundu

İSTANBUL (AA) - Türk müziğinin geleneksel kalıplarını Batı müziğinin ritimleriyle birleştiren "Hijazz Project", müzikseverlerle buluştu.

"CRR 4. Caz Şubatı" kapsamında düzenlenen konser, Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'nda gerçekleştirildi.

Konserde, Aşık Veysel'in "Kara Toprak" eserini kendi düzenlemeleriyle çalan grup, "Çember", "Tango Parodi", "İstanbul Şarkıları", "Bab-ı Esrar" gibi eserleri de müzikseverlerin beğenisine sundu.

Grubun doğaçlamalarla zenginleştirdiği gecede, Gazelhan Mehmet Kemiksiz de "Saba Peşrevi" eserini seslendirdi.

Kurucu Alper Berksu hatırasına bir araya gelen topluluk, felsefesini, Mevlana’nın "Kim olursan ol, Ne Olursan ol, Gel!" düşüncesinden alarak evrenselliğe ulaşmayı hedefliyor.

Mozart, Dede Efendi, Bach, Tanburi Cemil Bey ve Hasselmans gibi isimlerin eserlerini buluşturan "Hijazz Project" Türkiye'nin önde gelen isimlerini bünyesinde topluyor.

Toplulukta, Artun Sürmeli piyano ve klavye, Eylem Pelit bas gitar, Volkan Öktem davul, Ercument Ateş elektro gitar, Şenova Ülker trompet, Birol Yayla yaylı tanbur ve gitar, Şenol Filiz ney, Levent Altındağ saksafon, Aycan Teztel trombon icra ediyor.

AA

Kültür Sanat Haberleri

Konya'da 23 Nisan Coşkusu: Migros Tiyatro Festivali 30. Kez Perdelerini Açıyor!
M1 Konya’da Çocuklara Uzay Yolculuğu
Genç oyuncu Mustafa Konak’ın başrolünde yer aldığı "Yerçekimi" filmine ödül
Turistler işçi gibi çalıştı
Yolcu gemisinden top çıktı