"Hero" tişörtü giyen 2 üniversite öğrencisi serbest bırakıldı

Antalya'da "hero" yazılı tişört giydikleri için gözaltına alınan iki üniversite öğrencisi, savcılığın talimatıyla serbest bırakıldı

ANTALYA (AA) - Antalya'da "hero" yazılı tişört giyen iki üniversite öğrencisi, savcılığın talimatıyla serbest bırakıldı.

Kentte bir motosikletle giden iki kişinin üzerinde "kahraman" anlamına gelen İngilizce "hero" yazılı tişört olduğu ihbarını alan polis ekipleri, MOBESE kameralarından motosikletin Akdeniz Üniversitesi Yerleşkesi'ne girdiğini tespit eti.

Araştırma yapan Konyaaltı İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, yerleşkede yürüyen ve üzerlerinde "hero" yazılı tişört bulunan öğrenciler Ç.G. ve E.E'yi gözaltına alındı.

Üniversite öğrencilerinin emniyetteki ifadesinde, "Gündemi takip etmiyorduk. Tişörtü bir alışveriş merkezinden aldık. Yasak olduğunu bilmiyorduk. Birbirimizle uyumlu olsun diye aynı tişörtü giydik." şeklinde ifade verdikleri öğrenildi.

Haklarında herhangi bir suç kaydı bulunmayan ve FETÖ ile herhangi bir bağlantıları tespit edilemeyen gençler, ifade işlemlerinin ardından cumhuriyet savcısının talimatıyla serbest bırakıldı.


AA

Gündem Haberleri

Kadıköy’de cami yetersizliği: Cemaat sokakta namaz kılıyor
Deprem Bölgesinde 14 Bin 202 Derslik Tamamlandı
"FAİZ DE YOK, SENET DE"
SGK, BDDK ve MEB’de kritik atama ve görevden almalar
Kante’yi karşılamak isteyen taraftarların çıktığı çardak çöktü