Manisa’nın Şehzadeler ilçesine bağlı Aşağı Çobanisa Mahallesi'nde bulunan hemzemin geçitte meydana gelen arıza, bölgedeki trafiği adeta kilitledi. Tren geçişi olmadığı halde kapanan bariyerler, sürücüleri ve mahalle halkını zor durumda bıraktı. Yaklaşık 15 dakika boyunca tren bekleyen vatandaşlar, mahalle sakinlerinin "Bu geçitte sık sık arıza yaşanıyor" uyarısı üzerine TCDD’nin 131 Arıza Hattı’nı arayarak durumu bildirdi.
Ekipler 40 dakikada geldi, çözüm şaşkınlık yarattı
Olay yerine yaklaşık 40 dakika sonra ulaşan TCDD arıza ekibi, bariyerlerde yaptığı ilk incelemenin ardından sistemi elle kaldırdı. Ancak bariyerin yukarıda sabit kalmadığını fark eden ekip, bariyerin altına küçük taş parçaları koyarak açık kalmasını sağladı. Bu pratik fakat ilginç müdahale, çevredeki vatandaşlar tarafından kaygı ve şaşkınlıkla izlendi.
Bariyerin biri kapandı, diğeri sabit açık kaldı
Arıza ekibinin bölgeden ayrılmasından yaklaşık 10 dakika sonra bir trenin geçişi sırasında, hemzemin geçidin yalnızca bir tarafındaki bariyerin otomatik olarak kapanması dikkat çekti. Taşla açık tutulan diğer bariyerin sabit şekilde açık kalması, olası bir faciaya davetiye çıkardı. Tren geçtikten sonra çalışan bariyer otomatik olarak yeniden açılırken, taşla sabitlenen diğer bariyer yerinden oynamadı.
Mahalleli çözüm bekliyor
Sürekli arızaların yaşandığını belirten mahalle sakinleri, yetkililerin geçitte yaşanan sorunlara kalıcı ve güvenli bir çözüm bulmasını istiyor. “Her gün ölümle burun burunayız” diyen vatandaşlar, bu geçitte ciddi bir kaza yaşanmadan önlem alınması gerektiğini vurguladı.