Selçuklu Belediye Başkanı ve Ak Parti Selçuklu Belediye Başkan Adayı Uğur İbrahim Altay seçim gezilerini sürdürüyor. İlçe Seçim Koordinasyon Merkezi tarafından düzenlenen programlara katılan Altay Bozkırlılar, Yenidoğanlılar ve Karaağalılar hemşehri derneklerini ziyaret etti.
“Belde ve köylerin şehre, şehrin de belde ve köylere en iyi yansıması hemşehri dernekleri ile mümkün oluyor” şeklinde konuşan Ak Parti Selçuklu Belediye Başkan Adayı Uğur İbrahim Altay, faal olan hemşehri derneklerinin yerel yönetimlere katkı sağlamasından memnuniyet duyduklarını ifade etti.
Ak Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Ak ve Konya Milletvekili Kerim Özkul’unda katıldığı programlarda konuşan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay “Sosyal ve kültürel hayatın gelişmesinde hemşehrilerimizin birlik içinde olmaları, gelenek ve göreneklerini yaşatmaları önemlidir. Hemşehri dernekleri birlik içinde memleketlerinin geleneğini yaşatıyor akrabalık ve komşuluk ilişkileri gelişiyor. Bu birlik ve beraberlik toplumuzu ayakta tutan en önemli dinamikler arasındadır” dedi.
“Konya’nın hangi belde ve köyüne giderseniz gidin, misafirperverlik ve sosyal zenginlik görürsünüz” diyen Ak Parti Konya Milletvekili Kerim Özkul ise belde ve köylerdeki akrabalık, komşuluk ilişkileri ile yardımlaşma ve dayanışmanın şehir hayatına yansıtılması gerektiğini ifade etti.