Hem oyuncu hem işçiler

Gerçek hayatlarında çeşitli meslekleri icra eden bir grup sinema sevdalısı, ''Antikacı'' filmiyle kamera önünde rol keserken, kamera arkasında da bir sette yapılması gereken ne iş varsa, sırayla yapıyor

Filmin video paylaşım sitesine eklenen fragmanının kısa sürede 50 bin üzerinde izlenmesi ve yapılan yorumlar, sinemaseverlerin merakla vizyona girmesi beklenen filmler arasında yer alma sinyallerini veriyor.

Filmi, ilk bakışta belli olmasa da diğerlerinden farklı kılan ABD'de bir Türk filmi çeken ilk yönetmen Aclan Büyüktürkoğlu'nun ''her işi yapan'' sinema sevdalısı oyuncuları.

Filmin başrol oyuncularından biri emekli bir deniz yarbay, diğeri üçüz annesi bir ev hanımı, biri öğrenci, mimar, mühendis, öğretmen, gazeteci, avukat... Gerçek hayatlarında farklı mesleklerdeki bu insanlar kamera önünde rol keserken, kamera arkasında da bir sette yapılması gereken ne iş varsa, sırayla yapıyorlar.

''Tadını çıkararak, ama suyunu çıkarmadan yaşamak''

Büyüktürkoğlu, filmin pişmanlık üzerine olduğunu söyleyerek şunları anlattı:
''Yaşadığı sürece insan sevgi dolu olmalı, ama bunu zamanında hak edildiği gibi yaşamalı ve yaşatmalı. Ertelenen sevgiler bir gün bakarsınız ki gösterme yaşama fırsatı bulamamışsınız. Pişmanlıklar üzerine kurulu bir hayat yaşamaktansa, her şeyi gününde, zamanında, düzeyli, tadını çıkararak, ama suyunu çıkarmadan yaşamak. Bunu anlatan bir film. İhmal etmeden özellikle yakın çevremizdeki ailemizdeki insanları severek ve keyifle yaşamak.''

Ankara'dan dünyayı etkileyecek bir film

''Film dünya sinemasını etkiler mi?'' sorusuna Büyüktürkoğlu, ''Ben olacağına yürekten inanıyorum. Görüntü kalitesi, oyunculuğun, senaryonun ilginç olması, öykünün beklenmedik dönüşlerle seyirciyi sarsıp şaşırtması dünya sinemasına ait örneklerden biri olacağı hissine kapılmama sebep oluyor. Biz de filmin finansörleriyle beraber yurt dışına açılmayı düşünüyoruz'' diye konuştu.

Kültür Sanat Haberleri

Antalya'da Şafak Vakti Sıra Dışı Manzara
Alanya Kalesi'nin 800 Yıllık Sırrı
Türkiye’de Sadece 7 Tane Kaldı: İşte Küllerinden Doğan Mavi Değirmen
Ayder Öncesi Nefes Kesen Prova: Kazanamayan Kurbana Gidiyor!
Gönül Dağı’nda Gurur Günü: Gedellili Mucitler ASELSAN ve TUSAŞ Yolunda!