HDP’li Encü’nün kaymakamı darp ettiği iddiasıyla açılan dava ertelendi

HDP’li milletvekili Ferhat Encü ve 31 kişinin, Uludere olayında dönemin ilçe kaymakamını darp ettiği iddiasıyla dava ertelendi.

Uludere olayında dönemin ilçe kaymakamı Naif Yavuz’un darp edilerek yaralanması olayı ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında aralarında HDP’li milletvekili Ferhat Encü'nün de bulunduğu 31 kişi hakkında adam öldürmeye teşebbüs ve basit yaralama suçlamalarıyla açılan davanın 2. duruşması Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Başka bir davadan tutuklu olan, bu davadan tahliye edilen Encü, tutuklu bulunduğu Kandıra 1 No’lu F Tipi Cezaevinden SEGBİS ile duruşmaya katılmazken, 12 kişi ise Uludere Adliyesindeki duruşma salonundan SEGBİS ile duruşmaya katıldı.

Yapılan savunmaların ardından ara kararını açıklayan mahkeme, davada ifadesi alınmayan sanıkların ifadesinin alınmasını, Encü'nün bir sonraki duruşmada SEGBİS üzerinden hazır edilmesine karar vererek, duruşmayı aralık ayına erteledi.

Dava güvenlik gerekçesiyle Şırnak’tan Diyarbakır’a alınmıştı. 

Gündem Haberleri

Aydıntepe Müftülüğü'ne Konyalı Yavuz Koyuncu Atandı
Balık tezgahları fırtınayla hareketlendi
Kaşif Kozinoğlu Soruşturmasında Kurtlar Vadisi Senaristine Tutuklama
RADYATÖRÜ ŞALGAMLA DOLDURDU
Seyahatsever Projesi'yle 628 Bin Genç Türkiye'yi Gezdi