HDP Milletvekili Ayhan'ın yargılandığı dava

Ayhan'ın "terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla yargılandığı davanın görülmesine devam edildi- Mahkeme eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi

ŞANLIURFA (AA) - Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan'ın, "terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

Şanlıurfa 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın üçüncü duruşmasında sanık avukatları Sevda Çelik Özbingöl ile Bekir Benek hazır bulundu.

Avukat Özbingöl, müvekkilinin dosyasında eksikliklerin giderilmesi için ek süre istedi.

Mahkeme heyeti, söz konusu eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı Milletvekili Ayhan hakkında, 21 Eylül 2015 tarihinde sosyal paylaşım sitesindeki mesajıyla, terör örgütünün cebir, şiddet ve tehdit içeren eylemlerini meşru gösterecek ve övgü oluşturacak şekilde açıklamalar ve paylaşımlarla propagandaları nedeniyle "terör örgütü propagandası" suçundan 5 yıla kadar hapis cezası verilmesi talebiyle iddianame hazırlamıştı.

AA

Gündem Haberleri

Kızılay Çadırı Krizi: İBB Reddetmişti, Yeni Yer Tepki Çekti
Kıyılar Kamunun Kullanımına Açılıyor: Şezlong ve İşgal Baskısına Son
18 YAŞ ALTINA BEKLENEN CEZA GELDİ
POLATLI-HAYMANA-KONYA HATTI BÖLÜNMÜŞ YOL OLUYOR
Acil Durumlarda Yeni Dönem: Hayat 112 Uygulaması İçin Yeni Kamu Spotu Yayında!