HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ:

"Önemli olan sadece darbecilerle operasyonel düzeyde hesaplaşmak değil darbenin kaynağıyla, politik gerekçeleriyle hesaplaşmaktır"

ANKARA (AA) - HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "Önemli olan sadece darbecilerle operasyonel düzeyde hesaplaşmak değil darbenin kaynağıyla, politik gerekçeleriyle hesaplaşmaktır." dedi.

Yüksekdağ, Kadın Meclisi Toplantısı sonrası partisinin genel merkezi önünde yaptığı basın açıklamasında, bütün darbelere karşı kadınların, özgürlük ve demokrasiden yana olduğunu söyledi.

Darbe girişiminin başarılı olamadığına işaret eden Yüksekdağ, şunları kaydetti:

"Ama bu süre içinde bir sivil darbe girişimine ve OHAL rejimine teslim olmamızı bekliyorlar. Kısa zaman diliminde sayısız gözaltı ve tutuklama, kurumların kitle örgütlerinin, siyasi partilerin ve sendikaların kapatılması, kazanılmış bütün demokratik hakların gasbedilmesi, ezilenlerin ve kadınların sokaktaki yaşam alanlarının gasbedilmesi ve işgal edilmesi uygulamalarıyla karşı karşıya kaldık."

"Önemli olan sadece darbecilerle operasyonel düzeyde hesaplaşmak değil darbenin kaynağıyla, politik gerekçeleriyle hesaplaşmaktır." ifadesini kullanan Yüksekdağ, hesaplaşmayı gerçekleştirecek en dinamik, objektif ve adil gücün de kadın özgürlük mücadelesi olduğunu dile getirdi.

AA

Gündem Haberleri

Adalet Bakanlığından Rojin Kabaiş Açıklaması: DNA İncelemesi Yapıldı
DOA ARTIK DAHA KOLAY
Hava Harp Okulu öğrencisi Veli Bilgin eğitim sırasında hayatını kaybetti
Kendisinden olmayan çocuk için mahkemeye borçlu çıktı
Aile Mahkemelerinde Yargı Hızlandı: Temizleme Oranı Yüzde 100’ü Aştı