Hazine Taşınmazlarının İdaresi Yönetmeliğinde değişiklik

Taşınmaz ihalelerinde tahmini bedel tespiti yapılırken yurt içi özgün geliştirme ve ileri teknoloji gerektiren savunma, havacılık ve uzay sanayi alanlarında faaliyet gösteren yatırımcılar lehine tesis edilecek irtifak hakları ile verilecek kullanma izinle

ANKARA (AA) - Hazine taşınmazlarına ilişkin ihalelerde tahmini bedel tespiti yapılırken yurt içi özgün geliştirme ve ileri teknoloji gerektiren savunma, havacılık ve uzay sanayi alanlarında faaliyet gösteren yatırımcılar lehine tesis edilecek irtifak hakları ile verilecek kullanma izinlerinde ilk yıl bedeli, taşınmazın emlak vergisine esas asgari metrekare birim değeri toplamının binde biri olarak hesaplanacak.

Maliye Bakanlığının "Hazi̇ne Taşınmazlarının İdaresi̇ Hakkında Yönetmeli̇kte Deği̇şi̇kli̇k Yapılmasına Dai̇r Yönetmeli̇ği" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, ihaleye hazırlık aşamasında taşınmazın tahmin edilen bedel tespiti yapılırken, yurt içi özgün geliştirme ve ileri teknoloji gerektiren savunma, havacılık ve uzay sanayi alanlarında faaliyet gösteren ve Savunma Sanayii Müsteşarlığınca bildirilen yatırımcılar lehine tesis edilecek irtifak hakları ile verilecek kullanma izinlerinde ilk yıl bedeli, taşınmazın emlak vergisine esas asgari metrekare birim değeri toplamının binde biri olarak belirlendi.

AA

Ekonomi Haberleri

Uludağ İçecek’ten Malatya’ya Dev Yatırım: EBRD’den Finansman Desteği
BU FABRİKADA EN DÜŞÜK MAAŞ 153 BİN LİRA OLDU
Manyas Gölü’nden gelen ilaçlı su sorununa üretici çözüm bekliyor
Ticaret Bakanlığı, sağlığa zararlı kalemtıraşı toplatıyor
CEP YAKACAK GELİŞME