Hayrat İnsani Yardım Derneğinden Arakanlı Müslümanlara yardım

Derneğin "Arakan'a Sessiz Kalma" kampanyası kapsamında toplanılan tıbbi malzemeler, Arakanlı Müslümanlara, yaşadıkları Bangladeş'in Cox's Bazar bölgesinde dağıtılmaya başlandı

COX'S BAZAR (AA) - Hayrat İnsani Yardım Derneğince toplanan tıbbi malzemeler, Arakanlı Müslümanlara yaşadıkları Bangladeş'in Cox's Bazar bölgesinde dağıtılmaya başlandı.

Derneğin Genel Müdürü Tuğbay Ataman, "Arakan'a Sessiz Kalma" kampanyası kapsamında, Arakanlı Müslümanların Bangladeş'te yaşadığı bölgelerde öncelikli olarak sağlık malzemelerinin dağıtımına başladıklarını belirtti.

Ataman, Arakanlı Müslümanların belirlenen ilaçların sağlık tedavisi için uygun olup olmadığını kontrol ettiklerini vurgulayarak, "Genellikle şikayetler aynı. Öksürük, ateşlenme, karın ağrısı, bulantı, kusma ve ishal gibi rahatsızlıklar. Bunların sebebi hijyen ve yaşam koşullarının kötü olması. Ayakları kesilmiş, burkulmuş... Dolayısıyla dış şartlara maruz kaldıkları için cilt problemleri de var. Beslenmeleri zaten yetersiz." diye konuştu.

Arakanlı Müslümanların hastalıklarının devam etmesi durumunda, kış aylarında vücut dirençlerinin düşeceğine dikkati çeken Ataman, "Şu an hava şartları iyi. Kış aylarında barınma ve soğuktan korunma gereksinimleri sağlanmazsa beraberinde daha ciddi solunum yolu enfeksiyonları ve diğer şikayetlerin çoğalması gelecek. İnşallah Arakanlı Müslümanlarla ilgili tedbirler bir an önce alınır." değerlendirmesinde bulundu.

Tıbbi malzeme dağıtımına yarın da devam edileceğini belirten Ataman, Arakan kamplarındaki çocuklara balon ve şeker hediye ettiklerini söyledi.

AA

Gündem Haberleri

Kadıköy’de cami yetersizliği: Cemaat sokakta namaz kılıyor
Deprem Bölgesinde 14 Bin 202 Derslik Tamamlandı
"FAİZ DE YOK, SENET DE"
SGK, BDDK ve MEB’de kritik atama ve görevden almalar
Kante’yi karşılamak isteyen taraftarların çıktığı çardak çöktü