Hayfa'da "Patrik Theophilos" protestosu

İsrail'in Hayfa kentinde yüzlerce Arap, "kiliseye ait malları İsrail'e aktarmakla" suçladıkları Kudüs Ortodoks Patriği 3. Theophilos'un görevi bırakması için gösteri yaptı

KUDÜS (AA) - İsrail'in kuzeyindeki Hayfa kentinde düzenlenen gösteride yüzlerce Arap, "kiliseye ait malları İsrail'e aktarmakla" suçladıkları Kudüs Ortodoks Patriği 3. Theophilos'un görevi bırakmasını istedi.

Hayfa'da toplanan göstericiler, Theophilos'un gitmesi yönünde sloganlar attı, "Theophilos'un baskı ve zorbalık düzeni yıkılsın", "Theophilos, meşruiyet hakkına sahip değildir" yazılı dövizler taşıdı.

Gösteri, İsrail basınında birkaç ay önce çıkan "Batı Kudüs'te kiliseye ait malların İsrail'e satıldığı" yönündeki haberlerin ardından Ortodoks Hristiyanların Theophilos'a karşı düzenlediği en büyük gösteri oldu.

Kudüs'te de geçen ay aynı gerekçeyle gösteri düzenlenmişti.

Ortodoks Konsey Üyesi Uday Bacali, "Eski Patrik Irenius, Eski Kudüs'te aralarında iki otel ile bir binanın da bulunduğu taşınmazları İsrail'e aktarmıştı. Theophilos da Kudüs'te kiliseye ait bir çok taşınmazı İsrail'e aktardı." açıklamasında bulunmuştu.

AA

Gündem Haberleri

Köprü ve Otoyollara 30 Yıllık Özelleştirme
Ruhi Çenet’ten Gündem Olan Hasidik Yahudiler Belgeseli Açıklaması
Kayseri'de Ezber Bozan Lezzet: Pastırmanın Turşusunu Yaptılar!
Rutubet Nedeniyle Sıvalar Döküldü, Tarih Gün Yüzüne Çıktı
KONYA SINAVI GEÇTİ Mİ?