Havran’da 100 kişi meydanda harmandalı oynadı

Balıkesir'in Havran ilçesi düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yılını düzenlenen törenler ile kutladı.

Balıkesir'in Havran ilçesi düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yılını düzenlenen törenler ile kutladı. Kutlamalarda cumhuriyetin 100. yılında 100 kişi harmandalı oynadı.

Havran ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümü kutlamaları Atatürk Abidesine çelenklerin sunulması ile başladı. Kortej askeri bando eşliğinde kutlamaların yapılacağı 15 Temmuz Şehitler Meydanı'na kadar yürüdü. Daha sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Mehteran konserinin ardından cumhuriyetin 100. Yılında 100 kişiyle harmandalı zeybek oynandı. Harmandalına Havran Kaymakamı Enver Özderin, Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, esnaflar ve vatandaşlar katıldı. Gösteri büyük beğeni ile izlendi.

Daha sonra Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Konuşmanın ardından yabancı halk dansları gruplarının gösterileri yer aldı. Havran Belediyespor ekiplerinin gösterileri sonrasında askeri bando eşliğinde resmi geçit töreni gerçekleştirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Yılın en başarılı belediye başkanı seçildi
KONYA'NIN NÜFUSU 1 YILDA KAÇ KİŞİ ARTTI
Sisin altı ve üstü aynı anda böyle görüntülendi
Yurtta Hava Değişiyor! Sağanak, Kar ve Don Kapıda
BEDELİ VATANDAŞA KESİLDİ