Hatay’ın en uzun minaresi böyle yıkıldı

Hatay'ın en uzun minaresi olarak bilinen, Hassa ilçesinde 58 metre yükseklikteki minare, depremde zarar görmesi nedeniyle yıkıldı.

Hatay'ın en uzun minaresi olarak bilinen, Hassa ilçesinde 58 metre yükseklikteki minare, depremde zarar görmesi nedeniyle yıkıldı.

Hassa'nın Arpalıuşağı Mahallesi'nde bulunan Arpalıuşağı Camii minaresi Hatay'ın en uzun minaresi olarak biliniyordu. Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından hasar alan 58 metrelik minare için yıkım kararı çıkarıldı. Mahalle sakinlerinin itirazlarına rağmen minare yıkımı gerçekleşti. Yıkımı mahalle sakinleri cep telefonu kameraları ile kaydetti.

Tarihi bir minarenin yıkıldığına dikkat çeken mahalle sakini Tunahan Aslan, "Minaremiz Hatay'ın en uzun minaresi olarak tescilli. Bildiğimiz 58 metre yüksekliğinde 45 ton demir kullanılarak yapılmış

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

5 GÜN SÜRECEK
APP plaka değişiminde son gün yoğunluğu
Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde Hareketli Dakikalar: Başkan Bozbey Gözaltında
FAYIN YÖNÜ DEĞİŞTİ
DMM SON NOKTAYI KOYDU