Hatay merkezli FETÖ/PDY operasyonu

Operasyonda gözaltına alınan 26 kişiden 15'i tutuklandı

HATAY (AA) - Hatay merkezli 7 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve aralarında Kanun Hükmünde Kararname'yle (KHK) meslekten ihraç edilen polis, asker, öğretim üyesi ve öğretmenlerin de bulunduğu 26 kişiden 15'i tutuklandı.

Hatay Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan 26 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen zanlılardan 15'i çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, 11 kişi de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Hatay Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince 22 Şubat'ta Hatay, Osmaniye, Adana, Kayseri, İzmir, İstanbul ve Bursa'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda 26 kişi gözaltına alınmıştı.


AA

Gündem Haberleri

Dışişleri Bakanlığından Küresel Sumud Filosuna yapılan saldırı hakkında açıklama
İran lideri Humeyni’nin Türkiye’deki ilk günleri MİT raporlarında
CHP İl Başkanlığı Önünde "Sözleşme" Çatlağı: Gözler Perşembe Gününde!
ARAÇ DENİZİNİN SIRRI ÇÖZÜLDÜ
34 hakim ve savcının görev yeri değişti