Haşdi Şabi'den "Suriye" çıkışı

Irak Ulusal Güvenlik Danışmanı ve Haşdi Şabi Heyeti Başkanı Feyyad, Musul'un kurtarılmasının ardından terör örgütü DEAŞ'ı takip ve kovmak amacıyla Suriye topraklarına girilebileceğini söyledi

BAĞDAT (AA) - Irak Ulusal Güvenlik Danışmanı ve Haşdi Şabi Heyeti Başkanı Falih Feyyad, Musul'un kurtarılmasından sonra Irak güçlerinin terör örgütü DEAŞ'ı takip ve kovmak amacıyla Suriye topraklarına girmek zorunda kalabileceğini iddia etti.

Feyyad, Necef'teki El-Alemeyn Lisansüstü Eğitim Enstitüsü'nde düzenlenen "Musul'un Kurtuluşunun Ardından Güvenlik Sorunları" isimli sempozyumda konuştu.

Musul operasyonunda ilerleme kaydedildiğini belirten Feyyad, "Irak emniyet güçleri Musul çevresindeki köyleri kontrol altına alıyor. Operasyonda somut ilerleme kaydedildi ve kente ulaşılmasına az bir mesafe kaldı." dedi.

Feyyad, ayrıca Irak'ın Suriye'yle geniş bir sınır hattına sahip olduğuna dikkati çekerek, "Suriye ve Irak toprakları iç içe. Musul'un kurtarılmasından sonra terör örgütü DEAŞ'ı takip ve kovmak için Suriye'ye girmek zorunda kalabiliriz." iddiasında bulundu.

Terör örgütü PKK konusunda ise Feyyad, bu örgütün Musul'u kurtarma operasyonuna katılmadığını ve katılmasına izin verilmeyeceğini söyledi.

Feyyad, İran'ın DEAŞ'la savaşında Irak'a yardımcı olduğunu ve bu örgütün sadece Irak'ta yenilgiye uğratılabileceğini ifade etti.



AA

Gündem Haberleri

BAHİS REKLAMI KRİZİ
Yasaklı Doktor Davası Başlıyor: 25 Yaşındaki Semanur’un Ölümü Mahkemede
Bursa’nın 2050 Yol Haritası: Uydu Kentler Haziranda Açıklanıyor
Kar ve Fırtına Geliyor: Meteoroloji’den Kritik Uyarı
Ağır taşıtlar ve kuryelere kar yasağı