Hasançelebi’de “Kış Yarısı” şenliği

Malatya'nın Hekimhan ilçesi Hasançelebi Mahallesinde, geleneksel "Kış Yarısı" şenliği düzenlendi.

Malatya'nın Hekimhan ilçesi Hasançelebi Mahallesinde, geleneksel "Kış Yarısı" şenliği düzenlendi.

Her yıl geleneksel olarak kutlanan kış yarısı şenliğinde, renkli kıyafetler ve kostümler giyinen gençler halay çekip gösteriler düzenliyor. Kapı kapı dolaşarak toplanan bulgur, un gibi malzelemelerden pişirilen yemekle mahalle sakinleri aynı sofrada buluşuyor.

Kış yarısı şenliğinin her yıl geleneksel olarak Has-Der tarafından yapıldığı belirten dernek başkanı Erkan Aslan, " Bu yılda kapı, kapı gezerek, kostümler ve renkli kıyafetler giyerek, halay çekip, gösteriler yapıyoruz. Her evin kapısı çalınarak alınan, bulgur, yağ, toplanarak ve toplanan erzakları bir kazanda birleştirilerek lokmalarımız yapılıyor" diye konuştu.

Etkinlik son olarak toplanan yiyeceklerden yapılan aşın mahalle sakinlerine ikramıyla sona erdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri

Fatih'in Gizli Hazinesinde Heyecanlandıran Keşif
VAHŞİ DOĞA KAMPÜSTE
Türkiye’nin 61’inci havalimanı Trabzon’a yapılıyor
Amharca dilinde kaleme alınmış tarihi eser Etiyopya’ya iade edildi
Ercan Kesal Antalya'da kitap imzaladı