Harun Erdenay, 2015 yılından memnun

TBF Başkanı Erdenay:"Milli takım ve kulüpler bazında çok başarılı bir yıl geçirdik"

İSTANBUL (AA) - Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Harun Erdenay, 2015 yılının Türk basketbolu için başarılı geçtiğini söyledi.

Erdenay, 2015 yılını AA muhabirine değerlendirerek,  hem milli takım hem de kulüpler bazında başarılı olduklarını belirtti.

Milli takımlarda çok hareketli bir yaz dönemi geçirdiklerini vurgulayan Erdenay, şöyle konuştu:

"Hem kadınlar hem de erkeklerde Avrupa şampiyonası oynadık. Kadın takımımız Avrupa beşincisi olarak olimpiyat elemesi oynamaya hak kazandı. Erkeklerimiz de Almanya'da zorlu bir grupta mücadele etti. Kuvvetli rakiplerle oynadık ve ikinci tura çıktık. İkinci turda 28 bin kişinin önünde ev sahibi Fransa'ya kaybettik. '12 Dev Adam' sahada sonuna kadar mücadele etti ve savaştı."

Milli takımda 2015 yılında bir değişim yaşadıklarını anlatan Erdenay, "Genç bir jenerasyonumuz var. Uzun yıllardır mili takımı sırtlayan Hidayet Türkoğlu, Ömer Onan, Kerem Tunçeri gibi çok önemli oyuncuları emekliye ayırdık. Gençlerimiz henüz o tecrübede değiller. Bu jenerasyon alt yaş gruplarında kazanmadıkları kupa kalmadı. Onlar da kısa zaman da yetişip ağabeylerinin yerini dolduracaktır" ifadelerini kullandı.

Kulüpler bazında da büyük başarılar yakalandığını aktaran Erdenay, "Fenerbahçe, THY Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final oynadı. Banvit, Avrupa Kupası'nda son dörde kaldı. Trabzonspor Medical Park, Eurochallenge'te final oynadı ve dramatik bir şekilde şampiyonluğu kaçırdı. Bakıldığında milli takım ve kulüpler bazında çok başarılı bir yıl geçirdik. İnşallah 2016 yılında da bu başarıları devam ettirmek istiyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

 

AA

Spor Haberleri

Baba Selami Alımcı ve minik Göktuğ’dan Gençlerbirliği’ne ziyaret
TFF'den İlk Hafta Raporu: Konyaspor Aklandı
Fenerbahçe-Konyaspor maçının hakemi belli oldu
ROBERTO CARLOS MÜSLÜMAN MI OLDU?
Fenerbahçe, Konyaspor hazırlıklarına ara vermeden başladı