Ereğli eski Devlet Hastanesi binası yıkılıyor. Dışarıdan harabeyi andıran, içeride ise içler acısı manzaralarla karşımıza çıkan hastaneyle ilgili kimse, çıkıp ta açıklama yapmıyor.
Gazetemizde 3 Mayıs 2005 tarihli nüshamızda "Ereğli eski Devlet Hastanesinin harabeye döndüğünü belirterek vatandaşın tepkisini" dile getirmiştik. Haberin yayınlandığı tarihten bu güne kadar yeni bir çalışma olmadı.
Vatandaş ise, yetkili mercilerin cevaplandırılması dileğiyle şunları söyledi. "Neden bu hastanede yenileme çalışmaları durdu? Sağlık sektöründe o kadar sıkıntı varken elde bulunan binalar neden değerlendirilmiyor? Basının karşısına çıkıp bu konu hakkında detaylı bilgi verilmesini istiyoruz."
Eski Devlet Hastanesi gibi eski Belediye Binasının yerine yapılmak istenen ama bitirilemeyen iş merkezinin de, bölgenin tarihi dokusunu bozduğunu dile getiren Ereğlili vatandaşlar, her türlü haltın işlendiği öne sürülen binanın da yıkılmasını istiyor.
Söz konusu binayla ilgili haber, 17 Şubat 2005 tarihli gazetemizde "Bu harabeyi kaldırın" başlığıyla kamuoyuna duyurmuştuk. Ereğlililer, yetkililerle "Biz buna lâyık değiliz. İl olacak bir şehre bu bina yakışmıyor. Gereken bir önce yapılmamalı" şeklinde sitemde bulundular. Ereğli'de devlete ait bu binaların durumlarının tekrar incelenmesi gerektiği ve trilyonlarca liralık yatırımların sokağa atılmaması gerektiği vurgulandı.
Aynı şekilde haberimiz üzerine Konya Valiliği tarafından başlatılan soruşturmada İvriz Öğretmen Lisesi lojmanlarının durumunda da bir değişiklik olmadığı öğrenildi.