Hamas'ın Gazze'deki Adalet Bakanlığına vekil ataması

Filistin hükümeti, Hamas'ın Gazze'deki Adalet Bakanlığına vekil atamasını, Batı Şeria'dan "alenen ayrılma" olarak nitelendirdi

RAMALLAH (AA) - Filistin hükümeti, Hamas'ın Gazze'deki Adalet Bakanlığına vekil atamasını kınayarak, Hamas'ın bu tutumunu Batı Şeria'dan "alenen ayrılma" olarak nitelendirdi.

Hükümet Sözcüsü Yusuf el-Mahmud, yayımladığı yazılı açıklamada, "Hamas'ın Adalet Bakanlığına vekil ataması, uzlaşı hükümetinin kurulmasından bu yana Hamas'ın gizlediklerini, öte yandan birlik beraberlik ve bölünmenin son bulması için sergilediği karşıt tutumu ortaya koyuyor." ifadesini kullandı.

Açıklamada, "Gazze'deki Adalet Bakanlığına vekili atanması, Hamas'ın bölünmeden yana olduğunu gösteriyor." yorumu yapıldı.

Gazze'deki Adalet Bakanlığı, Gazze'nin yönetimi için oluşturulan Hükümet Yönetim Komitesinin, Muhammed en-Nehhal'i Adalet Bakanlığı Vekili olarak atadığını duyurmuştu.

AA

Gündem Haberleri

Buca Belediyesi’nde memurların eylemi sürüyor: Özgür Özel’e seslerini duyuracaklar
KONYA'DA DEMİRYOLU KENARLARINA YAKLAŞMAYIN
YADES 2026 başvuruları başladı: Yaşlılara destek için belediyelere 50 milyon TL kaynak
TDV’den 19 Ülkede “Bir Kurban Bir Kur’an” Seferberliği
18 Yıllık Tapu Bekleyişi: Bir Mahallenin Bitmeyen Hukuk Sınavı