Hamas Siyasi Büro Başkanı Heniye:

"Hamas, Filistinli gruplar arasındaki bölünmenin son bulması ve ulusal mutabakatın yeniden sağlanması için hazır"

GAZZE (AA) - Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye, Hamas'ın Filistinli gruplar arasındaki bölünmenin son bulması ve ulusal mutabakatın yeniden sağlanması için hazır olduğunu bildirdi.

Gazze'deki Filistin Üniversitesi öğrencilerinin mezuniyet töreninde konuşan Heniye, Filistin meselesinin, halkının ve İslam dünyasının zor bir dönemden geçtiğine dikkati çekerek, bu nedenle herkesin ortaklık kurması ve bölünmenin sona ermesi gerektiğini söyledi.

"Hamas, Filistinli gruplar arasındaki bölünmenin son bulması ve ulusal mutabakatın yeniden sağlanması için hazır." diyen Heniye, Batı Şeria ve Gazze'nin tek bir çatı altında olması için omuz omuza verilmesi çağrısında bulundu.

Hamas ve Fetih hareketleri arasında uzun süren görüşmelerin ardından Filistin'de 2 Haziran 2014'te Ulusal Uzlaşı Hükümeti kurulmuş ancak kurulan bu hükümet Hamas ve Fetih arasında yeniden başlayan anlaşmazlıklar nedeniyle Gazze Şeridi'nde göreve başlayamamıştı.

AA

Gündem Haberleri

Eyüpsultanlılardan İBB’ye gece yarısı ağaç kesimi tepkisi
'Azerbaycan’da Türk bayrağının indirilmeye çalışıldığı' iddialarına yalanlama
Bakan Yardımcılığına Kutluhan Taşkın atandı
DOST VE KARDEŞ AZERBAYCAN HALKINA İNCE MESAJ
Bakan Çiftçi: Zeynep bebeğimiz pışpışlanarak kurtarıldı