Halkapınar'da kar kalınlığı 35 santimetreye ulaştı

Halkapınar'da gece başlayan kar yağışı sonrası yüksek bölgelerde kar kalınlığı 35 santimetreye ulaştı

KONYA (AA) - Halkapınar'da gece etkili olmaya başlayan kar yağışı sonrası yüksek bölgelerde kar kalınlığı 35 santimetreye ulaştı.

Belediye çalışanları kar yağışının durmasının ardından merkez ve dağlık bölgelerdeki mahallelerde yol açma ve temizleme çalışmalarına başladı.

Halkapınar'da Belediye Başkan Vekili İsmet Uysal AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Dün gece başlayan kar yağışı İlçe merkezinde 5 santimetreyi geçti. Bolkar dağlarının eteklerinde ki yüksek kesimlerde bulunan dağlık yerlerdeki mahallelerimiz Osmanköseli, Delimahmutlu, Seydifakılı ve Kayasaray mahallelerinde 30 cm'yi bulan kar kalınlığı, Yassıkaya mahallesinde 35 santime ulaştı'' dedi.

Sabah saatlerinde 3 adet greyderlerle başlanan kar temizleme ve açma çalışmalarının halen devam ettiğini söyleyen Uysal, yüksek kesimlerde bulunan mahallelerde ki yolların kısmen de olsa ulaşıma açık olduğunu da sözlerine ekledi.

AA

Gündem Haberleri

YENİ YÖNETMELİK YOLDA
Adalet Bakanı Gürlek’in Bilgilerini Sızdıran Tapu Teknikeri Gözaltında
YENİDOĞAN ÇETESİ DAVASINDA FLAŞ GELİŞME
BÖYLE BİR ÇAĞDAYIZ
Erol Köse’nin cenazesini kızı Dijan aldı