"Halk ve Divan Edebiyatında Hz.Peygamberimiz"

Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğünce Kutlu Doğum Haftası kapsamında düzenlenen panelde halk ozanlarının ve divan şairlerinin dilinden Hz. Muhammed anlatılacak

ANKARA (AA) - Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğünce, Kutlu Doğum Haftası kapsamında "Halk ve Divan Edebiyatında Hz.Peygamberimiz" konulu bir panel gerçekleştirilecek.

Milli Kütüphane Konferans Salonu'nda 17 Nisan, saat.10.30'da başlayacak panelde, halk aşıkları ve divan şairlerinin dilinden Hz. Muhammed anlatılacak.

Prof. Dr. İskender Pala'nın yöneteceği panelde, halk edebiyatına ilişkin Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Yakıcı, divan edebiyatıyla ilgili Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Yaşar Aydemir yer alacak. 

UNESCO tarafından, aşıklık geleneğini temsilen "Yaşayan İnsan Hazinesi" seçilen Aşık Maksut Feryadi de sazıyla Hz. Muhammed'i anlatacak.

Etkinliğe, Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Devlet Klasik Türk Müziği sanatçısı Ali Toprak da naatlarla eşlik edecek.

Kültür Sanat Haberleri

Türkiye’de Sadece 7 Tane Kaldı: İşte Küllerinden Doğan Mavi Değirmen
Ayder Öncesi Nefes Kesen Prova: Kazanamayan Kurbana Gidiyor!
Gönül Dağı’nda Gurur Günü: Gedellili Mucitler ASELSAN ve TUSAŞ Yolunda!
Konya’da Tarihi Buluşma: Mevlana’nın Şehre Gelişinin 798. Yılı Kutlanıyor
Arap müziğinin "Süperstar"ı Ragheb Alama ilk kez Türkiye’de