Halep'ten sivillerin tahliyesi

Halep'in doğusundan tahliye edilenler arasında bulunanlardan Hatay'a getirilen yaralı sayısı 438'e yükseldi

HATAY (AA) - Suriye'de, Beşşar Esed rejimi ve rejim yanlısı yabancı terörist grupların kuşatması nedeniyle Halep'in doğusundan tahliye edilenler arasında bulunan ve Hatay'a getirilen yaralı sayısı 438'e ulaştı.

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Halep'in batısında oluşturulan güvenli bölgeye çıkarıldıktan sonra İdlib'e getirilen yaralılardan durumu ağır olanların Türkiye'ye sevki sürüyor.

Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'nda bekletilen ambulanslara alınan ve Hatay'a getirilen yaralı sayısı 438'e ulaştı, yaralılardan 128'sinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Hastaneye getirilen yaralılardan 62'sinin hayatını kaybettiği, 160 kişinin başka illerdeki çeşitli hastanelere sevk edildiği, 95 kişinin ise tedavisinin tamamlanarak taburcu edildiği kaydedildi.

AA

Gündem Haberleri

Dışişleri Bakanlığından Küresel Sumud Filosuna yapılan saldırı hakkında açıklama
İran lideri Humeyni’nin Türkiye’deki ilk günleri MİT raporlarında
CHP İl Başkanlığı Önünde "Sözleşme" Çatlağı: Gözler Perşembe Gününde!
ARAÇ DENİZİNİN SIRRI ÇÖZÜLDÜ
34 hakim ve savcının görev yeri değişti