Halep'ten sivillerin tahliyesi

Kentin doğusundan tahliye edilerek Hatay'a getirilen yaralı sayısı 381'e ulaştı

HATAY (AA) - Suriye'de, Beşşar Esed rejimi ve rejim yanlısı yabancı terörist grupların kuşatması nedeniyle Halep'in doğusundan tahliye edilenler arasında bulunan ve Hatay'a getirilen yaralı sayısı 381'e yükseldi.

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Halep'in batısında oluşturulan güvenli bölgeye çıkarıldıktan sonra İdlib'e getirilen yaralılardan durumları ağır olanların Türkiye'ye sevki devam ediyor.

Tahliyelerin başlamasının ardından Cilvegözü Sınır Kapısı'nda bekletilen 112 acil servis ambulanslarına alınarak hastanelere kaldırılan yaralı sayısı 381'e ulaştı.

Tedavi altına alınan yaralılardan 59'unun hayatını kaybettiği, 138'inin il dışına sevk edildiği ve 68'inin de taburcu edildiği öğrenildi.

Yaralılardan 177'sinin 18 yaşın altında olduğu kaydedildi.

AA

Gündem Haberleri

Polis Akademisi Duyurdu: 2026 PMYO 3 Bin 250 Öğrenci Alımı Başvuruları Başladı!
İBB DAVASINDA İNCELEME TAMAMLANDI
78 Türk şehitliği belgesel oluyor
Yangın Bölgelerinde Hasar Tespiti Bitti: 5 İlde Yaralar Sarılıyor!
Yıkımı Engellemek İçin Lüks Araçları Siper Ettiler