Halep'teki sivillere yönelik saldırılara tepkiler

New York'ta, Rusya'nın Manhattan'daki BM Daimi Temsilciliği yakınında toplanan grup, saldırılara tepki gösterdi

NEW YORK (AA) - Suriye'nin Halep kentinde sivillere yönelik saldırılar, ABD'nin New York kentinde protesto edildi.

Rusya ve İran'ın desteğini alarak Halep'te insanı trajedinin yaşanmasına neden olan Esed rejimi ve buna destek veren tüm kesimler, New York'ta düzenlenen eylemde kınandı.

Suriye Halkıyla Dayanışma Komitesi adlı grup tarafından gerçekleştirilen gösteride protestocular, Suriye'de çatışmaların çıktığı ilk günden bu yana Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyindeki (BMGK) 6 karar tasarısını veto yetkisiyle engelleyen ve Esed rejimiyle doğrudan iş birliği yapan Rusya'nın Manhattan'daki BM Daimi Temsilciliği yakınında toplandı.

Birçoğunun ellerinde kandil bulunan protestocular, saldırıların mağdurlarından bazılarının fotoğraflarıyla Suriye rejimi, Rusya, İran ve Hizbullah'ı kınayan dövizler taşıdı.

"Özgür Suriye", "Katil Esed", "Çocuk Katili Putin", "İran Suriye'den Defol", "Rusya Suriye'den Defol" ve "Utan, Utan ABD" diye slogan atan grubun hedefinde BM ve bu uluslararası kuruluşun Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura da yer aldı.

Rejim tarafından düzenlenen saldırıları "soykırım" olarak niteleyen göstericilerin eylemine, New York ve civarında yaşayan Türkler de destek verdi.

Eylem, polisin yoğun güvenlik tedbirleri altında olaysız sona erdi.

AA

Gündem Haberleri

Mehmet Akif Ersoy Habertürk TV Genel Yayın Yönetmenliği görevinden uzaklaştırıldı
DEVLETTEN İŞVERENE BÜYÜK DESTEK
Marmara’da kirlilik yeniden görüntülendi: İSKİ deşarjı tepki çekti
Türkiye ile Azerbaycan arasında akademik işbirliği güçleniyor
Yapay zekâ ile ses klonlama dolandırıcılığı Türkiye’de artıyor