Halep’te sivil halka yönelik saldırılar

Eyfel Kulesi, Halep halkı ile dayanışmak için bu akşam "siyaha büründü"

PARİS (AA) – Fransa’nın başkenti Paris’in simgesi haline gelen Eyfel Kulesi, Halep’in doğusunda kuşatma altındaki halk ile dayanışma amacıyla bu akşam siyaha büründü.

Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo’nun kararıyla, Eyfel Kulesi’nin ışıkları yerel saat ile 20.00’de söndürüldü.

Hidalgo yaptığı yazılı açıklamada, “Halep’te kuşatma altında dayanılmaz koşullarda yaşayan sivil halk ile Paris halkının dayanışmasını göstermek için Eyfel Kulesi’nin ışıklarının karartıldığını” bildirdi.

Açıklamada, “Bu sembolik hareketle, Halep’teki dram karşısında duyarsız kalan uluslararası camiayı acilen harekete geçirmeyi hedefliyoruz. “ ifadeleri kullanıldı.

Paris Belediyesi tarafından toplanan insani yardımları taşıyan iki kamyon ise Halep’e gitmek üzere perşembe günü düzenlenecek törenle başkentten yola çıkacak.


AA

Gündem Haberleri

Adalet Bakanlığından Rojin Kabaiş Açıklaması: DNA İncelemesi Yapıldı
DOA ARTIK DAHA KOLAY
Hava Harp Okulu öğrencisi Veli Bilgin eğitim sırasında hayatını kaybetti
Kendisinden olmayan çocuk için mahkemeye borçlu çıktı
Aile Mahkemelerinde Yargı Hızlandı: Temizleme Oranı Yüzde 100’ü Aştı