Halep'te hastanelere yönelik saldırı

Dışişleri Bakanlığı:- "Halep'te dünden bu yana hastaneleri hedef alan ve onlarca sivilin yaşamlarını kaybetmelerine yol açan saldırıları nefretle kınıyoruz"

ANKARA (AA) - Dışişleri Bakanlığı, Suriye'nin Halep kentinde hastanelere düzenlenen saldırıyı nefretle kınadı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Suriye'de rejim ve Rusya'nın, hastane, okul, cami ve diğer sivil yerleşim yerlerine yönelik hava saldırılarının acımasızca sürdüğünün büyük bir infial içerisinde görüldüğü belirtildi.

Açıklamada, şunlara yer verildi:

"Nitekim, Halep'te dünden bu yana hastaneleri hedef alan ve onlarca sivilin yaşamlarını kaybetmelerine yol açan saldırıları nefretle kınıyoruz. Bunlardan Halep'in Şaer mahallesinde faaliyet gösteren hastanenin bütünüyle yerle bir edildiği anlaşılmaktadır. Bu saldırıların insanlıkta yeri yoktur. İşlenen bu suçların cezasız kalmayacağı açıktır.

Temennimiz, insanlığa karşı işlenen bu suçların sorumlularının bir an önce adalet önüne çıkarılmaları ve insanlık tarihine kara bir leke olarak geçen bu saldırı ve eylemlerin bir an önce uluslararası camia tarafından durdurulmasının sağlanmasıdır."

AA

Gündem Haberleri

Köprü ve Otoyollara 30 Yıllık Özelleştirme
Ruhi Çenet’ten Gündem Olan Hasidik Yahudiler Belgeseli Açıklaması
Kayseri'de Ezber Bozan Lezzet: Pastırmanın Turşusunu Yaptılar!
Rutubet Nedeniyle Sıvalar Döküldü, Tarih Gün Yüzüne Çıktı
KONYA SINAVI GEÇTİ Mİ?