Halep'te hastanelere yönelik saldırı

Dışişleri Bakanlığı:- "Halep'te dünden bu yana hastaneleri hedef alan ve onlarca sivilin yaşamlarını kaybetmelerine yol açan saldırıları nefretle kınıyoruz"

ANKARA (AA) - Dışişleri Bakanlığı, Suriye'nin Halep kentinde hastanelere düzenlenen saldırıyı nefretle kınadı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Suriye'de rejim ve Rusya'nın, hastane, okul, cami ve diğer sivil yerleşim yerlerine yönelik hava saldırılarının acımasızca sürdüğünün büyük bir infial içerisinde görüldüğü belirtildi.

Açıklamada, şunlara yer verildi:

"Nitekim, Halep'te dünden bu yana hastaneleri hedef alan ve onlarca sivilin yaşamlarını kaybetmelerine yol açan saldırıları nefretle kınıyoruz. Bunlardan Halep'in Şaer mahallesinde faaliyet gösteren hastanenin bütünüyle yerle bir edildiği anlaşılmaktadır. Bu saldırıların insanlıkta yeri yoktur. İşlenen bu suçların cezasız kalmayacağı açıktır.

Temennimiz, insanlığa karşı işlenen bu suçların sorumlularının bir an önce adalet önüne çıkarılmaları ve insanlık tarihine kara bir leke olarak geçen bu saldırı ve eylemlerin bir an önce uluslararası camia tarafından durdurulmasının sağlanmasıdır."

AA

Gündem Haberleri

Oytun Erbaş'tan Radikal Çözüm: Köpek Saldırısına Hapis Cezası Gelsin
BEDELLİ ASKERLİKTE SON ŞANS
Süresiz nafaka kararı en çok onlara yaradı! Cem Yılmaz, Acun Ilıcalı, Serdar Ortaç kurtuldu
Reha Muhtar son yolculuğuna uğurlandı
Oğluna saldıran köpeği vurmuştu, ilk kez konuştu