Halep'te 30 DAEŞ militanı öldürüldü

Suriyeli muhalifler, Halep'in Mari ilçesine sızmaya çalışan 30 DAEŞ mensubunu öldürdü

HALEP (AA) - Suriye'de muhalif birliklerin Halep'in kuzeyindeki Mari ilçesine sızmaya çalışan 30 DAEŞ militanını öldürdüğü, bomba yüklü iki aracı da kontrol noktasına ulaşmadan imha ettiği bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, terör örgütü DAEŞ ile PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'nin kuşatması altındaki Mari ilçesine DAEŞ üyeleri sabah erken saatlerde sızma girişiminde bulundu.

Muhaliflerin, çıkan çatışmada DAEŞ militanlarından 30 kişiyi öldürdüğü ve bomba yüklü iki aracı da kontrol noktasına ulaşmadan imha ettiği belirtildi. ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının da Mari çevresindeki DAEŞ mevzilerini bombaladığı ifade edildi.

DAEŞ'in geçen hafta içinde Kel Cibrin ile Kefr Kelbin beldelerinde denetimi ele geçirmesinin ardından Mari ile Azez arasındaki bağlantı yolu da kesilmişti.

AA

Gündem Haberleri

ESKİ MİLLETVEKİLİNE ŞOK GÖZALTI
Kurtlar Vadisi’nin Efsane Yalısı Satışta: 170 Milyon TL!
Mart ayında kış geri dönüyor: O illerde kar ve sis etkili olacak!
TÜRK PETROL TANKERİNE İHA SALDIRISI
Gelinlerin Yeni Sağ Kolu: Gelin Koçluğu Dönemi Başladı!