Haleplilere gıda yardımı

İHH tarafından hazırlanan, un ve patates yüklü yardım tırı, Haleplilere gönderilmek üzere yola çıktı

BOLU (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı tarafından Halep'e bir tır un ve patates yardımı gönderildi.

İHH tarafından Hatay üzerinden Halep'e gönderilecek tır için Demokrasi Meydanı'nda uğurlama töreni düzenlendi.

Törende konuşan İHH İnsani Yardım Vakfı Bolu sorumlusu Fethi Sarımsakçı, geçen hafta içerisinde Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde "Yetim Köyü"nün açılışının yapıldığını söyledi.

Suriye'deki iç savaşın başlamasından bu yana 800 bin çocuğun yetim kaldığını ifade eden Sarımsakçı, "İHH İnsani Yardım Vakfı olarak bu çocuklardan 10 binine sahip çıkabilmişiz. Bu yetim köyünde inşallah anası, babası ve kimsesi kalmamış çocuklarımız aile ortamında kalıp, savaşın vermiş olduğu psikolojik rahatsızlıkları atlatacak." dedi.

Ramazanın yaklaştığını belirten Sarımsakçı, "Bu Ramazan inşallah yardımlarımızı, zekatlarımızı, sadakalarımızı, fitrelerimizi yetimlere ayırırsak, yer yüzünde sahip çıktığımız yetim sayısı her geçen gün artacak." dedi.

Yardım tırı, konuşmadan sonra dua edilmesinin ardından Hatay üzerinden Haleplilere ulaştırılmak üzere yola çıktı.

AA

Kültür Sanat Haberleri

KONYA'NIN TARLALARINDAN SONRA BAHÇELERİ DE SARIYA BOYANDI
Laboratuvar için ürettiği camları şimdi sanat için şekillendiriyor
120 Yıllık Nadide Heybe Koleksiyonu Sanatseverlerle Buluşuyor
Kommagene'nin kalbinde hummalı çalışma! Bakan Ersoy Adıyaman'da duyurdu
Çubuk Turşu Festivali renkli görüntülere sahne oldu