Halep'e gıda yardımı

Suriye'nin Halep kentine gıda yardımı götürek tır Hatay'dan yola çıktı

HATAY (AA) - Biz Ümmetiz Platformu ve Avrasya Vakfı tarafından, Suriye'nin Halep kentine gıda malzemeleri gönderildi.

Platform temsilcisi Abdülhamit Altıntaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kuşatmanın kırıldığı Halep'e yardımların artarak devam ettiğini söyledi.

"Halepli kardeşlerimiz haftalardır ağır bombalara hedef oluyor." diyen Altıntaş, "Kuşatmanın kırılmasıyla yardımlara ağırlık verdik. Reyhanlı'daki merkezimizde hazırlanan bin 200 gıda kolisi, 26 ton su, 13 bin konserve, 5 bin 300 kahvaltılık malzemesi bugün itibarıyla yola çıkıyor." dedi.

Altıntaş, bölgeye yardımların zor olsa da ulaştırılmaya başlanmasının halkın hayatta kalması için çok önemine işaret ederek, "Bölgeye daha fazla yardım yapılması gerekiyor. Bombaların hedefi olan Halep'te artık yaraların sarılması lazım. Bunun için tüm sivil toplum kuruluşlarına çağrı yapıyoruz." diye konuştu.

Yardımların yüklendiği tır Reyhanlı ilçesinden Suriye'nin Halep kentine uğurlandı.

AA

Gündem Haberleri

KAHVEHANE MÜDAVİMLERİNE YARGITAY’DAN KÖTÜ HABER
AFRİKA'NIN BELALISI TÜRKİYE'YE GÖRÜNTÜLENDİ
Bir günde 10 bin yolcu! Türkiye'nin en yeni metrosu
SOSYAL MEDYANIN YENİ FENOMENİ
Haluk Levent’e Karşılıksız Çek Cezası: 70 Milyon TL