Hakkari'de izinsiz gösteriye müdahale

Valilik tarafından izin verilmemesine rağmen nevruz kutlama bahanesiyle izinsiz gösteri yapmak isteyen gruba polis müdahale etti

HAKKARİ (AA) - Hakkari'de izinsiz gösteri yapmak isteyen gruba müdahale edildi.

Valiliğin izin vermemesine rağmen aralarında HDP Van Milletvekili Nadir Yıldırım'ın da olduğu grup, nevruz kutlama bahanesiyle Medrese Mahallesi'nde bir araya geldi.

Polisin uyarılarına rağmen dağılmayan gruba tazyikli su ve biber gazıyla müdahalede bulunuldu.

Gruptakiler, daha sonra ara sokaklara dağıldı.

Hakkari Valiliği, terörle mücadele operasyonları sebebiyle il merkezi ve ilçelerde 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu kapsamında yapılacak olan açık hava toplantısı ve gösteri yürüyüşleri ile nevruz etkinliklerini, meydana gelebilecek muhtemel huzursuzluğun ve kışkırtmanın engellenebilmesi, milli güvenlik, kamu düzeni, başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması ve suç işlenmesinin önlenmesi amacıyla 15 Mart'ta ikinci emre kadar yasaklamıştı.

AA

Gündem Haberleri

GIDA GÜVENLİĞİNDE SIFIR TOLERANS
Dev Yol Yenileme Projesi: İşte İhaleye Katılan Firma Sayısı
64 İLDE 20 BİN KONUT
Ekran Bağımlılığına Karşı 4 Kritik Çözüm Önerisi
RAHMİ KOÇ'A SUÇ DUYURUSU