Hafter güçlerinden Uluslararası Mitiga Havaalanı’na hava saldırısı

Libya'da Hafter güçlerine ait savaş uçakları başkent Trablus'taki Uluslararası Mitiga Havaalanı'na hava saldırısı düzenledi.

Libya'da Hafter güçlerine ait savaş uçakları başkent Trablus'taki Uluslararası Mitiga Havaalanı'na hava saldırısı düzenledi.

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti, Hafter güçlerine ait savaş uçaklarının başkent Trablus'ta bulunan Uluslararası Mitiga Havaalanı'na hava saldırısı düzenlendiğini açıkladı. Havaalanına yapılan saldırı nedeniyle yangın çıktığı ve uçuşların durdurulduğu öğrenildi. Saldırıda can kaybı olup olmadığının henüz netleşmediği kaydedildi.

Hafter güçleri daha önce de pek çok kez, başkente yönelik saldırılar kapsamında Mitiga Havalimanı'nı vurmuştu. Libya'nın doğusundaki askeri güçlerin lideri General Halife Hafter, başkent Trablus'u ele geçirmek için 4 Nisan'da saldırı emri vermiş, bunun üzerine uluslararası meşruiyete sahip Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) birlikleri de "Burkan el-Gadab" operasyonunu başlatmıştı.

POLİS-ADLİYE Haberleri

İnşaat çıkışında kanlı pusu: İş adamı Ercan Ekşi'ye saldırı anı kamerada
Fırın Odunuyla 400 Bin Liralık Vurgun: Saniyeler İçinde Soydular!
Alanya’da kıyıya yaklaşan yunus turistlerle yüzdü
KAVŞAKTAKİ KAZA KAMERADA
Hain yüzbaşıyı saklayan şahsın ifadesi ortaya çıktı