Hafter güçleri Trablus’ta yerleşim bölgelerine saldırdı: 4 ölü, 20 yaralı

Libya'da Hafter güçleri, başkent Trablus'ta yerleşim bölgelerine saldırdı.

Libya'da Hafter güçleri, başkent Trablus'ta yerleşim bölgelerine saldırdı. Saldırıda 4 sivil hayatını kaybetti, 20 sivil yaralandı.

Libya'da Halife Hafter güçleri, başkent Trablus'ta yerleşim bölgelerine füze saldırısı düzenledi. Libya Sağlık Bakanlığında Kriz ve Acil Durum Yönetimi Başkanı Fevzi Onis, Hafter güçlerinin saldırısı sonucu 4 sivilin hayatını kaybettiğini, 20 sivilin yaralandığını açıkladı. Onis, yarlılardan 4'ünün durumunun ağır olduğu ifade etti.

Dünya Sağlık Örgütü'nden yapılan açıklamada, Libya'da Halife Hafter güçlerinin başkent Trablus'a ilerlemesiyle başlayan çatışmalarda 4 Nisan'dan bu yana 174 kişinin hayatını kaybettiği, 756 kişinin yaralandığı belirtildi. Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) ise Trablus'un çevresindeki çatışmalar nedeniyle 18 binden fazla kişinin göç etmek zorunda kaldığını ve 6 bin kişinin de yardım aldığını söyledi.

Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) ile Trablus'u ele geçirmek için saldırı başlatan Libya'nın doğusundaki askeri güçlerin lideri General Halife Hafter arasında Trablus çevresinde çatışmalar 4 Nisan'da başlamıştı.

POLİS-ADLİYE Haberleri

Afyonkarahisar'da Yürekleri Ağza Getiren Olay: 6. Kattan Düşen 2 Yaşındaki Bebek Yaşam Mücadelesi Veriyor
KONYA'DAKİ SOYGUN ÇÖZÜLDÜ
Antalya'da çoban köpeğine vicdansız saldırı! Hayatını kurtardı ama bacağını kaybetti
Valilik önündeki şüpheli valizler ekipleri alarma geçirdi.. Gerçek sonradan çıktı
İtfaiyeye yol vermeye çalışırken minibüse çarptı