Toplantıya, Saadet Partisi Karatay Gençlik Kolları Başkanı Cumali Çelikel, İl Gençlik Kolları yönetim Kurulu üyeleri, Selçuklu, Meram, Karatay İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Mahalle Temsilcileri, İcra Kurulu Üyeleri, Yönetim Kurulu Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşları ve çok sayıda davetli katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Saadet Partisi Karatay Gençlik Kolları Başkanı Cumali Çelikel,şunları söyledi: "İyi müslüman olmak için güzel ahlaklı olmak gerekir. Güzel ahlaka sahip olabilmek içinde kötü ahlaktan uzak durmak gerekir. Ancak ve ancak bununla dünya ve ahret saadeti elde edilebilir."
Güzel ahlak sunumunu yapmak üzere kürsüye gelen Gazeteci Yazar Bahri Kırıışık şunları söyledi; "Güzel ahlak, ilim ve edep öğrenmek ve iyi insanlarla arkadaşlık etmekle elde edilir. Kötü ahlak da bunun tersidir. Cahil kalmak, edepsiz olmak, sigara, alkol, uyuşturucu kullanmak kötü insanlarla arkadaşlık etmekten hasıl olur. İyi insan, iyi ahlaklı insan demektir. Dinimiz iyi huylar edinmemizi, kötü huylardan kaçınmamızı emretmektedir. Güzel ahlaka sahip kimselere gıpta etmek, onlar gibi olmaya gayret etmek gerekir"
Yükselen bütün insanlar ancak güzel ahlakları sayesinde yükselmişlerdir diyen Bahri KIRIŞIK, güzel ahlak güler yüzlülük, cömertlik ve kimseyi üzmemek demektir. Güzel ahlak, kimseyle çekişmemek ve kimseyi çekiştirmemektir. Güzel ahlak, eziyet vermemek ve meşakkatlere katlanmaktır. Güzel ahlak, genişlikte ve darlıkta insanları razı etmeye çalışmak demektir. Güzel ahlak, Allah’tan razı olmak demektir. Yani hayrı ve şerri Allah’tan bilmek, nimetlere şükür, belalara sabretmektir. Güzel ahlakın en azı, meşakkatlere göğüs germek, yaptığı iyiliklerden karşılık beklememek, bütün insanlara karşı şefkatli olmaktır. Güzel ahlak, haramlardan kaçıp helali aramak, diğer insanlarla olduğu gibi aile efradıyla da iyi geçinip onların maişetlerini temin etmektir.Güzel ahlak, Yaratanı düşünerek, yaratılanları hoş görmek, onların eziyetlerine sabretmektir" dedi.
"Güzel ahlak sahibi olan bir kimse Allah’tan korkar" diyen kırışık sözlerine şöyle devam etti: "Ahlaklı olan bir kimse, onun emirlerini yapmaya, yasaklarından sakınmaya titizlikle çalışır. Hiç kimseye kötülük yapmaz, kendine kötülük yapanlara sabreder, yaptığı kusurlara tevbe eder, sözünün eri olur, her iyiliği Allah için yapar, kimsenin malına, canına, namusuna göz dikmez, çalışırken, alış veriş ederken, kimsenin hakkını yemez, herkese iyilik eder, şüpheli şeylerden kaçınır, makam sahiplerine, zalimlere yaltaklanmaz, ilim ve ahlak sahiplerine saygı gösterir."
.