Gürcistan'da İzmir Devlet Senfoni Orkestrası konseri

Orkestra, Tiflis'teki ikinci ve son konserinde Aleksi Matchavariani Tiflis Devlet Konser Salonu'nda sahne aldı

TİFLİS (AA) - Türkiye ile Gürcistan arasında diplomatik ilişkilerin başlamasının 25'inci yılı etkinlikleri kapsamında İzmir Devlet Senfoni Orkestrası tarafından başkent Tiflis'te ikinci kez konser verildi.

Dışişleri ve Kültür bakanlıkları ile Gürcistan Kültür Bakanlığı, Tiflis Belediyesi ve Tiflis Yunus Emre Enstitüsünün iş birliğiyle düzenlenen konser, kentin en büyük salonu olan 2 bini aşkın seyirci kapasiteli Aleksi Matchavariani Tiflis Devlet Konser Salonu'nda gerçekleştirildi.

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası tarafından Gürcü şef Vakhtang Matchavariani ve piyanist Aleksandre Toradze eşliğinde verilen Gürcistan'daki ikinci ve son konser ilgiyle izlendi.

Konsere, Tiflis'teki diplomatik temsilciler, Gürcü siyasetçiler, Gürcü ve Türk iş adamları, Tiflis Yunus Emre Enstitüsü yöneticileri, konservatuvar öğrencileri ve diğer davetliler katıldı.

Orkestra, Gürcistan'da ilk kez 18 Ekim tarihinde Tiflis Konservatuvarı'nda sahne almıştı.

AA

Gündem Haberleri

Ruhsatlı Silahlara Çelik Kasa Zorunluluğu Geliyor
Aile danışmanlığı merkezlerine ilişkin yeni düzenleme Resmi Gazete’de
Cemil Tugay AK Parti ve MHP Teşkilatlarıyla Buluştu
40 Yıl Sonra Toprakla Buluştu: Kızılcahamam'da Tarihi Tarım Hamlesi
BU MESAJA SAKIN TIKLAMAYIN