Güney Afrika'nın simge isimlerinden Kathrada öldü

Efsanevi lider Mandela'nın dava arkadaşlarından Kathrada ülkedeki 7 sembol isimden biriydi

JOHANNESBURG (AA) - Güney Afrika'nın eski Devlet Başkanı Nelson Mandela'nın dava arkadaşlarından Ahmed Kathrada'nın öldüğü bildirildi.

Ahmed Kathrada Vakfından yapılan açıklamada, uzun süredir Donald Gordon Hastanesinde tedavi gören Kathrada'nın, sabah saatlerinde hayatını kaybettiği belirtildi.

Güney Afrika'nın kuzeybatısındaki Schweizer-Reneke'de 1929'da dünyaya gelen Kathrada, 1994'te ülkedeki ilk demokratik seçimlerinde parlamento üyeliğine seçildi.

Mandela'nın danışmanlığını da üstlenen Kathrada, Güney Afrika'da Mandela, Walter Sisulu ile Govan Mbeki'nin de aralarında bulunduğu Robben adasında uzun yıllar hapis yatan yedi sembolik isimden biriydi.

Öte yandan Güney Afrika Devlet Başkanı Jocab Zuma da Kathrada için taziye mesajı yayımladı.

Zuma mesajında, Kathrada'nın hayatı boyunca Güney Afrika'nın özgürlüğü için mücadele ettiğini vurgulayarak, ailesi ve yakınlarına başsağlığı diledi.

Kathrada'nın vefatı nedeniyle ülkedeki tüm kamu kurumlarında bayraklar yarıya indirildi.

AA

Gündem Haberleri

RAHMİ KOÇ'A SUÇ DUYURUSU
İSMAİLAĞA’DAN SOSYAL MEDYA AÇIKLAMASI
BAKANLIK 15 BİN PERSONEL ALIYOR
Dilan Polat'a sosyal medya yasağı
Oytun Erbaş'tan Radikal Çözüm: Köpek Saldırısına Hapis Cezası Gelsin