Günde 10 milyon maske dağıtılıyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Türkiye'de günde 10 milyon maske dağıtılıyor. Çok yakın zamanda inşallah bu sayı 20 milyona ve üzerinde bir sayıya çıkacak. Bugün 10 milyon üretildiğini ve her gün dağıtıldığını söyleyebilirim" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul'da eczanelerin maskeleri bedava dağıtacağı belirtilerek, bunun Türkiye genelinde uygulanıp uygulanmayacağının sorulması üzerine, "Zannediyorum İstanbul Eczacılar Odası bir açıklama yaptı. O açıklamayı Sağlık Bakanlığımızın yapması gerekirdi. Çünkü şöyle anlaşıldı, zannedildi ki sadece İstanbul'da bu yapılacak. Oysa bu karar hemen hemen Türkiye'ye şamil bir karardır." dedi.

Şu ana kadar Sağlık Bakanlığının 235 üretici firmayla sözleşme imzaladığını, kendisinin de bu olayın her aşamasında olduğunu ve gece gündüz çalıştıklarını aktaran Soylu, şunları kaydetti:

"Şunu memnuniyetle ifade etmek istiyorum ki bugün de Sağlık Bakanımızla konuştuk, bakan yardımcılarımızla konuştuk. Şu anda Türkiye'de günde 10 milyon maske dağıtılıyor. Çok yakın zamanda inşallah bu sayı 20 milyona ve üzerinde bir sayıya çıkacak. Bunu Sağlık Bakanımız net bir şekilde ifade eder ama bugün 10 milyon üretildiğini ve her gün dağıtıldığını hem sağlık teşkilatlarımız dahil olmak üzere söyleyebilirim."

Bakan Süleyman Soylu, vatandaşlardan alışverişlerini muhakkak maskeyle yapmalarını, büyükşehirlerdeki site sakinlerinden evlerinde inzivaya çekilmelerini, devlet yetkililerinden açıklama gelinceye kadar kurallara riayet etmelerini, sanayi siteleri ve fabrika sahiplerinden çalışanlarını maskeyle çalıştırmalarını ve maskelerini günde birkaç defa değiştirmelerini takip etmelerini istedi.

Gündem Haberleri

Yüzsüzlüğün bu kadarı: Önce dolandırdı sonra harçlık istedi
Hatay'da El Sanatları Kursları Depremzede Kadınlara Geçim Kaynağı Oldu
Gökyüzünde görülen ve tanımlanamayan 3 cisim merak uyandırdı
Amatör balıkçı köpek balığını böyle görüntüledi
Erdoğan: İsrail'le tüm ilişkileri kestik