GÜNCELLEME - Tokat merkezli FETÖ/PDY operasyonu

Adliyeye sevk edilen 19 kişiden mahkemeye çıkarılan 3'ü tutuksuz yargılanmak üzere, 7'si ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldıMAHKEMENİN ŞÜPHELİLER HAKKINDAKİ KARARI EKLENDİ

TOKAT (AA) - Tokat merkezli 5 ilde "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY)" yönelik operasyonda gözaltına alınan 19 kişiden mahkemeye çıkarılan 3'ü tutuksuz yargılanmak üzere, 7'si ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Tokat Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Tokat merkez ile Turhal ve Zile ilçelerinde 24, Ankara, Sivas, Kayseri ve Mersin'de 4 olmak üzere toplam 28 şüpheli hakkında gözaltı ve arama kararı verilmesinin ardından, aralarında Tokat Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (AKSİAD) Başkanı Hasan Urhan ile iş adamları ve kamu görevlilerinin de bulunduğu 19 zanlı gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen 19 kişiden 9'u savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı. 10 şüpheliden 3'ü tutuklanmaları, 7'si ise adli kontrol uygulaması için mahkemeye sevk edildi. Mahkeme 3 kişiyi tutuksuz yargılanmak üzere, 7 kişiyi ise adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.

AA

Gündem Haberleri

15 YAŞINDAKİ SALDIRGAN 10 ÖĞRENCİYİ YARALADI
300 Yıllık Sadabad Sarayı Restorasyonu Tamamlanıyor
Kurtlar Vadisi'nde Kazım Kaşifoğlu karakterini canlandıran oyuncu ifade verecek
Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Özfatura vefat etti
Barışın binlerce yıllık izi Hattuşa’da gün yüzüne çıktı