GÜNCELLEME - Kırıkkale'de FETÖ/PDY operasyonu

FTÖ/PDY'ye üye olduğu iddiasıyla adliyeye sevk edilen kişi, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldıADLİ SÜREÇ EKLENDİ

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 13 kişiden, örgüte üye olduğu iddiasıyla adliyeye sevk edilen kişi, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, Yaylacık Mahallesi'nde FETÖ/PYD'ye ait bir eve, toplantı yapılacağı ihbarı üzerine operasyon düzenlendi.

Örgüte üye oldukları gerekçesiyle A.K, S.L, F.T, K.K, Ç.E, İ.K, A.G, Ö.G, Ö.T, S.Ç, M.K. ile Türkmenistan uyruklu Kırıkkale Üniversitesi öğrencileri A.M. ve N.G, Yüksek İhtisas Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilmelerinin ardından İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Evdeki bazı kitap, dergi ve broşürlere de el konuldu.

Şüphelilerden 12'si emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Gözaltına alınan M.K. ise "FETÖ/PDY örgütüne üye olmak, gençlere telkinde bulunmak ve üye toplamak" suçlamalarıyla sevk edildiği adliyede, yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.


AA

Gündem Haberleri

Barışın binlerce yıllık izi Hattuşa’da gün yüzüne çıktı
Kocaeli tarımında çift hasat dönemi
Otomobil Fuarının Yıldızı 32 Yıllık Efsane Oldu
Ambulansa yol vermeyen o sürücü yakalandı
Bu baharatın kilosu 900 bin TL: 150 bin çiçekten 1 kilo çıkıyor