GÜNCELLEME - İsrail'den Gazze sınırındaki gösterilere müdahale

İsrail askerlerinin, Gazze sınırındaki gösterilere müdahalesinde 14 kişi yaralandıYARALI SAYISI GÜNCELLENDİ

GAZZE (AA) - İsrail askerlerinin ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararını protesto etmek için Gazze sınırında gösteri düzenleyen Filistinlilere müdahalesinde 14 kişinin yaralandığı bildirildi.

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gazze sınırında düzenlenen gösteriler sırasında biri ağır olmak üzere 14 kişinin yaralandığını ifade etti.

İsrail askerleri, bugün Gazze Şeridi'nin sınır bölgelerinde toplanarak ABD'nin Kudüs kararına tepki gösteren Filistinli gençlere, göz yaşartıcı gazın yanı sıra gerçek ve plastik mermilerle müdahale etmişti.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıdığını duyurduğu 6 Aralık 2017'den bu yana, başta işgal altındaki Doğu Kudüs olmak üzere Batı Şeria'nın çeşitli yerlerinde ve Gazze sınırında gösteriler düzenleniyor.

İsrail askerleri bu gösterilere, göz yaşartıcı gaz ve plastik merminin yanı sıra zaman zaman gerçek mermiyle müdahale ediyor.

AA

Gündem Haberleri

Ruhsatlı Silahlara Çelik Kasa Zorunluluğu Geliyor
Aile danışmanlığı merkezlerine ilişkin yeni düzenleme Resmi Gazete’de
Cemil Tugay AK Parti ve MHP Teşkilatlarıyla Buluştu
40 Yıl Sonra Toprakla Buluştu: Kızılcahamam'da Tarihi Tarım Hamlesi
BU MESAJA SAKIN TIKLAMAYIN