GÜNCELLEME - İran'da 5,9 büyüklüğünde deprem

İran'daki 5,9 büyüklüğündeki depremde 2 kişi öldü, 241 kişi yaralandı- İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri, Acil Müdahale Kurumuna gerekli müdahalelerin yapılması talimatı verdi ÖLÜ VE YARALI SAYISI GÜNCELLENDİ, DETAYLAR EKLENDİ

ANKARA (AA) - İran'ın Kirmanşah eyaletine bağlı Tazeabad ilçesinde meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremde 2 kişi öldü 241 kişi yaralandı.

İran Acil Müdahale Kurumundan yapılan açıklamada, Tazeabad ilçesinde meydana gelen depremde, 2 kişinin hayatını kaybettiği, 241 kişinin yaralandığı belirtildi.

Tahran Üniversitesi Sismoloji Merkezinden yapılan açıklamada da büyüklüğü 5,9 olarak ölçülen depremin yerin 8 kilometre derinliğinde oluştuğu kaydedildi.

İran devlet televizyonunda yayınlanan haberde ise Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri'nin konuya ilişkin yetkililerden bilgi aldığı ve halkın ihtiyaçlarının karşılanması için Acil Müdahale Kurumuna talimat verdiği belirtildi. Bu kapsamda, 41 arama-kurtarma ekibinin bölgede çalışma yaptığı aktarıldı.

Haberde, depremin Batı Azerbaycan ve Kürdistan eyaletinde de hissedildiği, vatandaşların geceyi dışarıda geçirdiği bildirildi.

Öte yandan depremin, Irak'ın başkenti Bağdat, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nde (IKBY) yer alan Halepçe, Süleymaniye ve Erbil kentlerinde de hissedildiği bildirildi.

Irak-İran sınırında, 12 Kasım 2017'de meydana gelen 7,3 büyüklüğündeki depremde İran'ın Kirmanşah eyaletinde 620 kişi hayatını kaybetmişti.


AA

Gündem Haberleri

Kadıköy’de cami yetersizliği: Cemaat sokakta namaz kılıyor
Deprem Bölgesinde 14 Bin 202 Derslik Tamamlandı
"FAİZ DE YOK, SENET DE"
SGK, BDDK ve MEB’de kritik atama ve görevden almalar
Kante’yi karşılamak isteyen taraftarların çıktığı çardak çöktü