GÜNCELLEME - Balıkesir'deki terör operasyonu

Gözaltına alınan 7 kişiden 5'i tutuklandı, 2 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldıADLİ SÜREÇ EKLENDİ

BALIKESİR (AA) - Balıkesir'de, sosyal paylaşım sitelerinde PKK/KCK bölücü terör örgütünü övdükleri ve propagandasını yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınarak adliyeye gönderilen 7 kişiden 5'i tutuklandı, 2 kişi ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı

Alınan bilgiye göre, Altıeylül, Ayvalık, Burhaniye ve Edremit ilçelerinde jandarma ve polis ekipleri tarafından gözaltına alınan 7 şüphelinin sorgusu tamamlandı.

İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden A.Z.A. (56), Y.A. (42), B.Ö. (37), E.T. (28) ve M.Y. (41) çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, 2 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Edremit Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma çerçevesinde, jandarma ve polis ekipleri, sosyal medya üzerinden PKK/KCK bölücü terör örgütünü öven, propagandasını yapan ve devlet büyüklerine hakaret eden kişilerin adreslerine operasyon düzenlemişti. Operasyonlarda, Altıeylül, Ayvalık ve Burhaniye'de 3, Edremit ilçesinde de 4 kişi yakalanmıştı.

Haklarında gözaltı kararı bulunan 2 kişinin ise yakalanması için çalışmalar sürüyor.



AA

Gündem Haberleri

Konya’da Kamu Personeline Uygulamalı Proje Yazma Eğitimi
Hac kurasında ismi çıkan hacı adayları sevinçten gözyaşlarını tutamadı
Dar Sokaktaki Kirişe Araçlar Çarpmasın Diye Reflektörlü Çözüm
Adalet Bakanlığından Rojin Kabaiş Açıklaması: DNA İncelemesi Yapıldı
DOA ARTIK DAHA KOLAY