GÜNCELLEME - Asi Nehri'nde kaybolan genç aranıyor

Samandağ ilçesinde Asi Nehri'nde akıntıya kapılarak kaybolan genci arama çalışmalarına ara verildiGELİŞMELER EKLENDİ

HATAY (AA) - Hatay'ın Samandağ ilçesinde Asi Nehri'nde akıntıya kapılarak kaybolan genci arama çalışmalarına yarına kadar ara verildi.

Çöğürlü Mahallesi'nde dün arkadaşlarıyla balık tutarken kıyıya uzak kalan kayığı almak için girdiği nehirde kaybolan Ferdi Karataş'ı (16) bulmak için çalışmalar yürütüldü.

AFAD personelinin gece boyu yürüttüğü arama çalışmalarına sabah saatlerinde Sahil Güvenlik İskenderun Grup Komutanlığına bağlı Dalış Emniyet Güvenlik Arama Kurtarma Komutanlığı (DEGAK-10) timleri ve Çevlik Sahil Güvenlik Karakol Komutanlığı ekipleri de katıldı.

Nehir içinde arama yapan ekipler, çalışmalarında drone ve su altı robotundan da yararlandı.

Öte yandan, Karataş'ın yakınları da arama çalışmalarını yakından takip etti.

Sabah saatlerinden itibaren nehirde yaklaşık 6 kilometrelik alanda faaliyet yürüten ekipler, havanın kararması üzerine çalışmalarına yarına kadar ara verdi.

Çöğürlü Mahallesi'ne dün gelen Ferdi Karataş ve 3 arkadaşı balık tutmak için kayıkla Asi Nehri'ne açılmıştı. Gençler karşı kıyıda balık tutarken kıyıdan uzakta kalan kayığı almaya giden Ferdi Karataş, akıntıya kapılarak kaybolmuştu.

AA

Gündem Haberleri

İçişleri Bakanlığı'nda Yeni Dönem: Kariyer Basamakları Artık Daha Zor!
Filtre Kahve mi Türk Kahvesi mi? Kahveli Kuşak Buluşması
Markete giremeyen yaşlı kadın engelli rampası istedi
KONYA'DA GÜNEŞ, DOĞUDA SAĞANAK
Galatasaray’ın Uruguaylı yıldızı Torreira’ya yumruklu saldırı