GÜNCELLEME- Adana merkezli 8 ildeki FETÖ/PDY operasyonu

Adliyeye sevk edilen 24 şüpheliden 14'ü tutuklandı, 10'u ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldıADLİYE SONUCU EKLENDİ

ADANA (AA) - Adana merkezli 8 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında adliyeye sevk edilen 24 şüpheliden 14'ü tutuklandı, 10'u ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, FETÖ/PDY'nin eğitim yapılanmasına yönelik Adana, Kahramanmaraş, Mersin, Şanlıurfa, Gaziantep, İzmir, Kilis ve Osmaniye'de düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 25 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünden geçirilen 25 zanlıdan 24'ü adliyeye sevk edildi, biri ise savcılığın talimatıyla serbest bırakıldı.

Savcılık ifadesinin ardından mahkemeye sevk edilen 24 zanlıdan 14'ü tutuklandı, 10'u ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, 4 Nisan'da FETÖ/PDY'nin şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları iddia edilen şüphelilere yönelik 8 ilde eş zamanlı operasyon düzenlenmiş, 25 kişi gözaltına alınmıştı.

AA

Gündem Haberleri

KONYA BAŞLATTI TÜRKİYE'DE UYGULANIYOR
FETÖ YİNE KARIŞTI
Erdoğan Parkede: "Evet, Yine Kazandı"
Cezalarını okullardaki sınıfları boyayarak çektiler
SOLOTÜRK Fransa Semalarında Nefes Kesecek