GÜNCELLEME 2 - Edirne merkezli FETÖ/PDY operasyonu

Operasyon kapsamında 7 ilde 40 kişi gözaltına alındıGÖZALTI SAYISI GÜNCELLENDİ

EDİRNE (AA) - Edirne merkezli 7 ilde düzenlenen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan kişi sayısı 40'a yükseldi.

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında, Edirne merkezli İstanbul, Tekirdağ, Kocaeli, Çanakkale, Zonguldak ve Antalya illerinde gözaltı ve yakalama kararı çıkartıldı.

Operasyonda aralarında emekli asker ve iş adamlarının da bulunduğu 40 kişi "Hükümetin görevini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek", "terör örgütüne üye olmak'', ''dini inanç ve duyguları istismar suretiyle dolandırıcılık'' ve ''terör örgütüne finansman sağlamak'' suçlamalarıyla gözaltına alındı.

Şüpheliler Edirne Devlet Hastanesindeki sağlık kontrollerinin ardından İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

AA

Gündem Haberleri

YENİ YÖNETMELİK YOLDA
Adalet Bakanı Gürlek’in Bilgilerini Sızdıran Tapu Teknikeri Gözaltında
YENİDOĞAN ÇETESİ DAVASINDA FLAŞ GELİŞME
BÖYLE BİR ÇAĞDAYIZ
Erol Köse’nin cenazesini kızı Dijan aldı