GÜNCELLEME 2 - Çanakkale'deki orman yangını

Kontrol altına alınan yangında, ilk belirlemelere göre yaklaşık 8 hektar orman alanı zarar gördü DETAYLAR EKLENDİ

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale merkeze bağlı Güzelyalı köyü yakınlarında çıkan orman yangını, kontrol altına alındı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Güzelyalı köyü yakınlarındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle büyüyen alevler, Doğa Konakları Sitesi'nin bulunduğu bölgeye yaklaştı.

Erenköy'e doğru yayılma eğilimi gösteren ve yazlıkların olduğu yerleşim alanlarını tehdit eden yangına, 1 uçak, 7 helikopter, 24 arazöz ve çok sayıda iş makinesiyle müdahale edildi.

Çanakkale Valisi Hamza Erkal da bölgeye gelerek Orman Bölge Müdürü Refik Ulusoy'dan bilgi aldı.

Yaklaşık 4 saatte kontrol altına alınan yangında, ilk belirlemelere göre yaklaşık 8 hektar orman alanı zarar gördü. Ekiplerin bölgedeki soğutma çalışmaları sürüyor.

Yangın nedeniyle kapatılan Çanakkale-İzmir karayolu Çanakkale istikameti ise trafiğe açıldı.

Öte yandan, yangının çıkışıyla ilgili olduğu iddia edilen bir kişi, kaçmaya çalışırken gözaltına alındı.

AA

Gündem Haberleri

İncirlik Üssü'nde Siren Sesleri Paniğe Yol Açtı: MSB'den İlk Açıklama Geldi
1 NİSAN'DA CEZALAR BAŞLIYOR
11 yaşındaki hafızlık öğrencisi yarışmada birinci oldu
Sosyete ve Spor Dünyasında Uyuşturucu Sorgusu
Manken Didem Soydan'dan "Yanlışlıkla Çektim" Savunması: İfade Ortaya Çıktı!